top of page

Als woorden onvindbaar zijn,

kunnen kleuren veel zeggen,

Zorgatelier Maastricht
Heugemerstraat 267
6229 AR Maastricht
Tel. 043 - 34 34 139

Voor mensen met een zorgvraag

Over ons

Zorgatelier Maastricht is gevestigd in een verbouwde boerderijstal in de wijk Heugem aan de rand van Maastricht. Hier bevindt zich ons sfeervolle atelier.

De totale ruimte is 180 m2 en bestaat uit een grote werkruimte, een zijgang met ovens, een klein steen atelier, een woonkeuken, een rustruimte, een tuin en een serre.

De Ruimte

Ons team bestaat momenteel uit vier professionals en acht vrijwilligers.

Zorgatelier Maastricht is een initiatief van:

Catharina Ramaekers (1967)

Het Team

Opgeleid als beeldhouwster, docent handvaardigheid en beeldend therapeut. Ze volgde daarnaast specifieke NAH-scholing, zodat ze haar creatieve, didactische en therapeutische kwaliteiten optimaal kan inzetten ten behoeve van het zorgatelier. 

"Creativiteit is de rode draad door mijn leven. Twintig jaar werkte ik als toegepast kunstenaar voor - en met opdrachtgevers; het draaide steeds rond het kunstwerk en dat wilde ik graag veranderen"

Voortaan wil ik mijn aandacht in de eerste plaats geven aan mensen door hen te begeleiden met beeldend werken als middel. Dit raakt me dieper van binnen. Na zoveel jaren ervaring in kunst en docentschap, maar ook door ervaringen bij zorgorganisaties , is het zorgatelier een mooie manier om anderen het plezier van zelf iets maken te laten ervaren.

Catharina Ramaekers wordt ondersteund door enthousiaste medewerkers met een achtergrond in zorg, kunst en psychiatrie;

Ilse Van Lieshout (1981)

Opgeleid als docent beeldend, kunstacademie, en creatief theraeut beeldend.

 

"tijdens mijn studies ben ik altijd werkzaam geweest als workshop leider en museumdocent voor het Bonnefantenmuseum. Op dit moment werk ik als identiteitsbegeleider in het onderwijs en ben ik verantwoordelijk voor de educatie afdeling van Marres, huis voor hedendaagse cultuur. Op de maandag werk ik met heel veel plezier, rust en aandacht voor het creatieve en het sociale aspect bij het Zorgatelier"

Raph Beumer (1984)

"Sinds medio 2020 werk ik met veel plezier bij Zorgatelier Maastricht. Naast de kunstacademie heb ik verschillende creatieve opleidingen en cursussen gevolgd. Momenteel volg ik de opleiding "omgaan met clienten met niet aangeboren hersenletsel". Ik werk al meerdere jaren als zelfstandige in opdracht voor andere creatieve bedrijven. Wat ik zo leuk vind aan ZAM is dat het een inspirerende plek is met een warm hart waar ik mijn ervaringen en kundigheid kan inzetten, kan delen en tegelijkertijd zorg kan dragen voor het individuele proces van de mensen in het atelier"

Juliette van der Henst-Cremers (1969)

"Inmiddels ben ik een aantal jaren werkzaam op het kantoor van ZAM als secretarieel ondersteuner. Het werk is afwisselend en met tijden ook intensief vanwege alle veranderende wensen en eisen die de gemeente stelt m.b.t. WMO regelgeving. Voorheen heb ik gewerkt als secretaresse, vertrouwenspersoon en budgetcoach. Ik ben er trots op dat ik mijn steentje bijdraag aan deze hartelijke dagbesteding en me er gewaardeerd voel."

Naast de boven genoemde professionals staan een groep enthousiaste, nauw betrokken, hartverwarmende vrijwilligers met ervaring uit o.a. zorg en kunst ons terzijde. 

De Vrijwilligers

De ondersteunende dienst wordt gevormd door de hondjes Lisa en Lowis.

Ondersteunende dienst

bottom of page